9/27/2006

Mònica Terribas versus Silvia

Mònica Terribas en su programa “la nit al dia”, que podéis ver si clicais el ratón justo aquí, se revuelve inquisitiva y alarmada hacia nuestra decana preguntándole “¿qué pasa con el turno de oficio?”. Esta pregunta la dispara Mònica en el minuto 37 29 segundos, que podéis localizar con el cursor del video.

Vosotros podéis hacer vuestra propia apreciación. Pero qué duda cabe, una periodista no hace una pregunta directa para que le salgan por peteneras. Es evidente que nuestras reivindicaciones no han caído en saco roto. Sobra añadir que la manera de responder de nuestra decana no es nada clara. Primero elude entrar en el tema que se le pregunta, segundo reconoce que hay confusión, tercero en vez de aclarar la polémica suscitada por el Llibre Verd suelta una nube de tinta y nos canta las excelencias del SOJ. En fin, como si trescientos abogados nunca hubieran salido a la calle.

¿Dónde está la respuesta? ¿Por qué elude el tema? ¿Acaso no era clara la pregunta? Por favor, si alguien sigue pensando que no pasa nada, ¿Por qué la televisión pública catalana se hace eco del ruido de cuatro agitadores, groseros y radicales? ¿Por qué? Porque en realidad pasa mucho, mucho más de lo que sabemos. Pero no pararemos hasta averiguarlo porque somos abogados.

Mònica Terribas en el seu programa “la nit al dia”, que podeu veure si cliqueu el ratolí just aquí, es remou inquisitiva i alarmada cap a la nostra degana preguntant “què passa amb el torn d’ofici?”. Aquesta pregunta la dispara la Mònica en el minut 37 29 segons, que podeu localitzar amb el cursor del vídeo.

Vosaltres podeu fer la vostra apreciació. Però ni hi ha dubte, una periodista no fa una pregunta directa perquè li surtin per peteneres. És evident que les nostres reivindicacions no han caigut en sac trencat. No fa cap falta afegir que la manera de respondre de la nostra degana no era gens clara. Primer eludeix entrar en el tema que se li pregunta, segon reconeix que hi ha confusió, tercer enlloc d’aclarir la polèmica suscitada amb el Llibre Verd deixa anar un núvol de tinta i ens canta les excel.lències del SOJ. En fi, com si trescents advocats no haguèssin sortit mai al carrer.

On és la resposta ? Per què eludeix el tema ? Potser no era clara la pregunta? Si us plau, si algú segueix pensant que no passa res, per què la televisió pública catalana fa ressó del soroll de quatre agitadors, grollers i radicals? Per què? Perquè en realitat passa molt, molt més del què sabem. Però no pararem fins a esbrinar-ho perquè sóm advocats.

3 Comments:

At 10:03 a. m., Anonymous Anònim said...

Bon dia:
No vaig veure el programa, però m'he mirat el vídeo fa uns moments, i tal com dieu, les respostes de la degana son força confuses. Se la nota amb una mica de nerviosisme i de peus de plom en cada motl que diu, no fos cas que "la cagués"...... Jo segueixo sense entendre per què passa totalment de nosaltres, i només va a la seva, i m'agradaria preguntar-li en una assemblea. Per què no ens animem i la montem el més aviat possible?
En relació a la visita dels polítics al Col.legi, si bé inicialment pensava anar a totes les sessions, finalment he decidit no anar-hi, perquè consider-ho que és un acte més de la companya Sílvia per despistar i per dirigir les nostres mirades cap els polítics, i no cap a ella. No li penso fer el joc!!!

A reveure.

 
At 10:49 a. m., Anonymous Anònim said...

Creo que para la Decana el tema está ya totalmente perdido y su nerviosismo revela que lo que quiere ahora es salvarse de cualquier tipo de responsabilidad personal e institucional.

De hecho, en las sesiones "informativas" no parecía tampoco tranquila ni mucho menos.

Ah! y en vez de hablar de conceptos abstractos como el turno de oficio y la asistencia jurídica gratuita (al estilo Elvira Posada) debería haber pensado que el tiempo en televisión es oro y pasar directamente a refutar las propuestas del Libro Verde, que fundamentos tenía para ello.

 
At 3:01 p. m., Anonymous Anònim said...

Quico tranquilo que se va a hacer.. yo he escuhado ciertos comentarios que han dejado muy mosca POR LO VISTO ES FACIL DECIR NO A LA MODIFICACIÓN DEL SITEMA DE TO PUESTO QUE EL CONCURSO PÚBLICO EN SI NO ES UNA MODIFICACIÓN DEL SITEMA PUESTO QUE EL SERVICIO LO SIGUEN PRESTADO LETRADOS COLEGIADOS POR TANTO SI EL SERVICIO LO PRESTAN LETRADOS COLEGIADOS NO HAY CAMBIO DE SISTEMA Y POR SUPUESTO NO DIGAIS QUE NO EXISTE INDEPENDENCIA... PALABRAS QUE ESCUCHE A UN MIEMBRO ACTUAL DEL GAJ DE BARCELONA.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home